evo jednog jednostavnog recepta za prefine medenjake...prepreprefini su, mogu se odmah jesti, ne moraju odstajati da omekane...
Medenjaci
500 g brašna
25 dkg meda1,5 dkg soda bikarbone
12 dkg šećera
3 žlice smjese za medenjake
2 jaja
8 dkg margarina
Sve umijesiti i ostaviti 1/2 sata da miruje, najbolje u frižideru....mogu se praviti kuglice pa tako raditi medenjake, ali ja razvaljam i pravim u obliku srca...tips and tricks.....kako bi lakše valjali da se ne lijepi ne stavljati brašna (jer mijenjate teksturu tijesta) već stavljati gustin i nema lijepljenja)
4 komentara:
Volim ih,zato sto kada ih napravis ne moraju odmah sve da se pojedu.Što duže stoje sve su lepši!
ajme, super izgledaju..
hvala....kod nas ni ne uspiju duze stajati
I ja ih volim! Dobro došla natrag!
Objavi komentar