...danas ću vam pokazati tradicionalni njemački božićni kruh...a meni je njegov najbolji dio srce od marcipana...
..recept sam uzela sa coolinarike http://www.coolinarika.com/recept/stollen s tim da sam malo podebljala količine suhog voće...
Stollen
375 g brasna
50g secera
prstohvat soli
1 svježi kvasac
150 ml mlijeka
110 g margarina
50g secera
prstohvat soli
1 svježi kvasac
150 ml mlijeka
110 g margarina
1 jaje
200 g suhog voća (nasjeckane marelice i smokve, brusnice, bijele i crne grožđice)
50 g sjeckanih badema
200 g marcipana
50 g sjeckanih badema
200 g marcipana
Od sastojaka sam umijesila tijesto i pustila da se digne, te sam u njega umiješala suho voće i bademe....na dasci sam od tijesta napravila pravokutnik i po sredini stavila kobasicu od marcipana...te tako pustila da stoji još jedno 45 minuta...
...kada se tijesto digne i napuni suhim voćem i marcipanom, stavi se peći...
..vruće sam premazala otopljenim margarinom kako bi se zalijepio šećer u prahu...
3 komentara:
Predivan je i vjerujem jako ukusan!
Sretan Božić Tebi i tvojoj obitelji!
Stvarno te dugo nije bilo. Kolač je odličan, takvi su mi vrlo dragi, kad zagrizem pa imam šta žvakati. :)
Sretan Božić!
Divno izgleda!Sretan Bozic!!!
Objavi komentar