...fine su mi torte od sira, ali uvijek koji god da koristim prisutan je taj neki sirasti okus...a onda sam jednom na svom omiljenom forumu, naišla na ovaj recept...meni je torta uistinu fantastična...za prste polizati...a i oni koji su ljubitelji klasičnih torti od čokolade i orasa prste poližu...
tijesto
200 g brašna
80 g margarina
65 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećera
1/2 praska za pecivo
Zamijesiti brašno i margarin, te dodati ostale sastojke. Tijestom obložiti kalup za torte.
krema:
1/2 L mlijeka
2 pudinga od vanilije
4 vrhnja s vise masnoće
200 g šećera
Na 1/2 L mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije bez šećera. Izraditi 4 vrhnja s 200 g šećera te to dodati u skuhani, vruci puding. Isipati na tijesto i gore poslagati višnje.
Peci 75 minuta na 160 C. nakon toga isključiti pećnicu i tortu ostaviti u njoj da se lagano hladi.
Tortu preliti s dva prozirna preljeva za torte
tijesto
200 g brašna
80 g margarina
65 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećera
1/2 praska za pecivo
Zamijesiti brašno i margarin, te dodati ostale sastojke. Tijestom obložiti kalup za torte.
krema:
1/2 L mlijeka
2 pudinga od vanilije
4 vrhnja s vise masnoće
200 g šećera
Na 1/2 L mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije bez šećera. Izraditi 4 vrhnja s 200 g šećera te to dodati u skuhani, vruci puding. Isipati na tijesto i gore poslagati višnje.
Peci 75 minuta na 160 C. nakon toga isključiti pećnicu i tortu ostaviti u njoj da se lagano hladi.
Tortu preliti s dva prozirna preljeva za torte
1 komentar:
odlična torta, radila sam nešto slično nedugo i bila je jako fina
Objavi komentar