Lijep
pozdrav svima koji me se i ponekad sjete, nisam vas zaboravila ali jednostavno
kada sam htjela nešto poslikati i napisati nisam imala fotić pri ruci, a kada
sam nešto i slikala nisam imala inspiracije za napisati nešto.
Međutim, svanuo je i taj dan i napravila sam svoju najfiniju
tortu. Mislim da bih bila u stanju sama je pojesti ali ipak nije korektno.
Gledala sam neke blogove i naišla na http://cuplovecake.de/
gdje sam vidjela jedan recept i popodne je bio moj.
Torta je tako prefina s biskvitom laganim i prozračnim i gore meni
omiljenom "žutom" kremom. Kako ne bih naljutila ukućane koji su
izbirljivi i mrmljaju na sve ja sam tortu samo lagano po"štaubala" s
kokosom...ali mogla sam je i ukrasiti jače i više.No za povratak i novi početak
je dovoljno.
Kokos
torta
biskvit:
- 3 bjelanjka
- 100 g šećera
- 100 g kokosa
- 50 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
krema:
- 3 žumanjka
- 1 puding od vanilije
- 1 kašika gustina
- 50 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 125 g maslaca
Priprema:
Za biskvit bjelanjke mutiti sa šecćrom, dodati kokos, brašno pomijesano i praškom za pecivo. Sve lagano umiješati kako bi biskvit ostao prozračan. Masu rasporediti u kalup za tortu i peći u prije zagrijanoj pećnici na 200°C oko 12 min. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.
biskvit:
- 3 bjelanjka
- 100 g šećera
- 100 g kokosa
- 50 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
krema:
- 3 žumanjka
- 1 puding od vanilije
- 1 kašika gustina
- 50 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 125 g maslaca
Priprema:
Za biskvit bjelanjke mutiti sa šecćrom, dodati kokos, brašno pomijesano i praškom za pecivo. Sve lagano umiješati kako bi biskvit ostao prozračan. Masu rasporediti u kalup za tortu i peći u prije zagrijanoj pećnici na 200°C oko 12 min. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Za kremu umutiti žumanjke, šećer, pudinga i gustin. Mlijeko staviti na laganu vatru da prokuha, dodati mu smjesu od žumanjaka i skuhati puding uz stalno miješanje. Ostaviti da se ohladi. Maslac izraditi sa vanilin šećerom pa izmiksati sa ohlađeno kremom.
Ja sam biskvit
premazala tanko domaćim pekmezom od šljiva i na to stavila kremu.
Gornja slika od gore i donja sa strane.
Jako mi je drago da sam opet tu!
Nema komentara:
Objavi komentar