Pretraži ovaj blog

06 studenoga 2008

rolat sa pekmezom...

Rolat sa pekmezom ...i još od kajsija…meni je savršen kolač za skoro svaku prigodu, a najvažnija stvar je jednostavna i brza priprema…a izgleda tako lijepo i elegantno kada se servira sa šlagom, malo sladoleda ili samo sa šećerom u prahu…

Razloga zašto je rolat sa pekmezom savršen kolač…je puno…Prvi razlog je taj što izgleda super fora a ujedno je i ukusan…a čak i neuspio rolat je ukusan za pojesti…A najvažnija stvar je što ga je super jednostavno napraviti sa jakom malo potrebnih sastojaka…

… a kao zaključak može se reći da…rolat sa pekmezom….je tako ukusan da je najbolje odmah ispeći dva….

Rolat od pekmeza

Sastojci:
3 jaja
3 žice brašna
jedan prašak za pecivo
jedan vanil šećer
tri žlice šećera
tri žlice vode
krušne mrve
malo ulja
mokra krpa
5 velikih žlica pekmeza od kajsija, a fino je i sa pekmezom od šipka

Umuti se posebno bjelanjak, a posebno žumanjak sa šećerom i vanil šećerom, dodati brašno pomješano s praškom za pecivo i vodu. Lagano umutiti bjelanjke.

Smjesu istresti na folijom prekriveni pleh koji dođe s pećnicom, a foliju namastiti i posuti krušnim mrvama da se lakše odljepi. Peći na 220 stupnjeva oko 10 minuta.
...a sada sljedi ono što znaju samo majstori...izvaditi, skinuti foliju i vrelo umotati kao rolat u mokru krpu. Pekmez ugrijati da se lakše namaže i namazati po rolatu dok je još vruće.

... prisjetiti se dana djetinjstva kod majke ili bake.

1 komentar:

Vali kaže...

Evo, baš si me na djetinjstvo podsjetila. Brat i ja smo ko klinci znali cijeli smazati. Najviše sam ga voljela u mlijeko umakati.

Related Posts with Thumbnails

Oznake