...meni je pita od višanja u ovom obliku i štrudla od jabuka u onom savijenom obliku sve na svijetu....dobro možda ne baš tako ekstremno ali svakako dva njami kolača....tijesto za ovu pitu je jako fino, neki od njega čak prave i vanili krancle....to su one zvjezdice što se između mažu pekmezom...ali o tome kad počnu božićni kolačići...a sada malo pite od višanja....
Pita od višanja
Tijesto:
Tijesto:
25 dkg brašna
12,5 dkg margarina
10 dkg šećera
sok od jednog limuna
prstohvat soli
Višnje ili iz kompota ili zamrznute
Malo gustina
Malo šećera
Višnje ili iz kompota ili zamrznute
Malo gustina
Malo šećera
Od sastojaka za tijesto napravi se fino podatno tijesto koje se na neko vrijeme stavi u frižider najmanje pola sata.
Dvije trećine tijesta se razvaljaju i stave u okruglu posudu. Zapeče se nekoliko minuta, te se na to tijesto istresu višnje koje su se umiješale sa malo šećera i gustina... ..Ostatak tijesta se razvalja i stavi na višnje....meni nije baš išlo pa je malo mozaično....ali tako treba biti
2 komentara:
Prava domaca ,odlicno sto si radila u tart fazonu,mislim modli.Moram i ja probati!!
Volim taj domaći izgled pite, izgleda baš slasno! :)
Objavi komentar