Pretraži ovaj blog

09 listopada 2008

....cimet bi mogao jesti sa svim....

...iako je prošli mjesec na igri bio cimet kao sastojak sa kojim se trebalo napraviti nešto fino, nas nažalost nije bilo...moj muž kaže da bi sve mogao pojesti ako se doda cimet, pa smo mu priredili iznenađenje poslije nogometa...a utorak predvečer nam je baš bio neki dan za pravljenje kolača....a ovi kolači se mogu spremiti i u zamrzivač pa kad zagusti brzo se ispeku i zamirišu cijelom kućom....

...recept sam pronašla jednom tako surfajući bespućima interneta i zamjetila da varijante istoga dosta naroda svojata kao oriđiđi njihov recept, tako su cinnamon rolls i švedski i danski i američki i svačiji autohtoni recept...

...moj izabrani recept bio je s ove stranice http://whatscookingamerica.net/Bread/CinnamonRollsFantastic.htm ...

...da moram još nešto spomenuti a vezano je za recept...surfajući bespućima interneta naišla sam na mnoge recepte s različitim mjernim jedinicama....pa kako je lakše im se pridružiti nego ih pobijediti, najdraži poklon koji sam dobila od mame je sljedeći.....

...od onda čaše i žlice i žličice koristim kao prava anglosaksonka.....no dosta samohvale hajdemo preći na recept...

ROLICE SA CIMETOM (ovako ih mi zovemo)

Sastojci:

Tijesto:
1 čaša mlakog mlijeka

1/4 čaše tople vode

1 žličica vanili ekstrakta

1/2 čaše otopljenog maslaca ili margarina (ja više volim koristiti maslac)

2 jaja

1/2 žličice soli

1/2 čaše šećera

5 čaša brašna

1 kvasac (ja više volim svježi, ali dobar je i suhi)

Nadjev od cimeta:

1/2 čaše otopljenog maslaca

1 čaša smeđeg šećera

4 da 5 žlice cimeta

može se dodati i 1 čaša nasjeckanih oraha, badema,, grožđica

Umiješati mlijeko, malo šećera i kvasac, te pustiti da se digne. U posudu staviti ostale sastojke i mlijeko sa kvascem te izraditi tijesto (ja to sve radim s mikserom i super mi je). Tijesto pokriti i staviti da se diže na toplom. Kada udvostruči svoju veličinu, razvaljati i na tijesto posuti nadjev. ...Urolari i sjeći na širinu od cca 2 cm, te slagati u namazanu tepsiju. Ostaviti da se još jednom digne....i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 30 minuta....
...i onda sjesti i jesti.....
...ja obično jedan dio ispečem odmah, a ostatak stavim u zamrzivač i pečemo po potrebi...

3 komentara:

Vera kaže...

Dopada mi se tvoj recept,samo sam uspela Brankin da probam,i ovaj ide na listu,mmmm kada je sa cimetom!

supermama kaže...

hvala, hvala...meni je prefino to dizano tijesto, mozda bi se moglo iskoristiti jos za neke stvari...lako se njime radi i tako je fino mekano

Sanela Mallory kaže...

Baš lijepo izgleda, imam sličan recept i znam da je fino:)

Related Posts with Thumbnails

Oznake