...recept sam pronašla jednom tako surfajući bespućima interneta i zamjetila da varijante istoga dosta naroda svojata kao oriđiđi njihov recept, tako su cinnamon rolls i švedski i danski i američki i svačiji autohtoni recept...
...moj izabrani recept bio je s ove stranice http://whatscookingamerica.net/Bread/CinnamonRollsFantastic.htm ...
...da moram još nešto spomenuti a vezano je za recept...surfajući bespućima interneta naišla sam na mnoge recepte s različitim mjernim jedinicama....pa kako je lakše im se pridružiti nego ih pobijediti, najdraži poklon koji sam dobila od mame je sljedeći.....
ROLICE SA CIMETOM (ovako ih mi zovemo)
Sastojci:
Tijesto:
1 čaša mlakog mlijeka
1/4 čaše tople vode
1 žličica vanili ekstrakta
1/2 čaše otopljenog maslaca ili margarina (ja više volim koristiti maslac)
2 jaja
1/2 žličice soli
1/2 čaše šećera
5 čaša brašna
1 kvasac (ja više volim svježi, ali dobar je i suhi)
Nadjev od cimeta:
1/2 čaše otopljenog maslaca
1 čaša smeđeg šećera
4 da 5 žlice cimeta
može se dodati i 1 čaša nasjeckanih oraha, badema,, grožđica
Umiješati mlijeko, malo šećera i kvasac, te pustiti da se digne. U posudu staviti ostale sastojke i mlijeko sa kvascem te izraditi tijesto (ja to sve radim s mikserom i super mi je). Tijesto pokriti i staviti da se diže na toplom. Kada udvostruči svoju veličinu, razvaljati i na tijesto posuti nadjev. ...Urolari i sjeći na širinu od cca 2 cm, te slagati u namazanu tepsiju. Ostaviti da se još jednom digne....i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 30 minuta....
...i onda sjesti i jesti.....
...ja obično jedan dio ispečem odmah, a ostatak stavim u zamrzivač i pečemo po potrebi...
3 komentara:
Dopada mi se tvoj recept,samo sam uspela Brankin da probam,i ovaj ide na listu,mmmm kada je sa cimetom!
hvala, hvala...meni je prefino to dizano tijesto, mozda bi se moglo iskoristiti jos za neke stvari...lako se njime radi i tako je fino mekano
Baš lijepo izgleda, imam sličan recept i znam da je fino:)
Objavi komentar