Ne znam dali ovdje sada pričati o doručku jer mi ga najčešće pravim za doručak vikendom...ili pričati o tom tako ukusnom jelu, a tako jednostavnom za napraviti....
Kruh s jajima ili zamotanice kako ih ja od malena zovem...definitivno ne trebaju recept...postoje samo razne varijante s osnovnim sastojcima. Osnovni recept je da se kriške kruha umoči u smjesu jaja i mlijeka i peče dok ne dobije zlatno smeđu boju....ubrusom se upije suvišna masnoća...i jede u slanoj ili slatkoj varijanti...tako je fino hruskavo izvana a mekano iznutra....
....a osim osnovnog recepta postoje i varijante, mogu se u smjesu jaja i mlijeka dodati začini, kao što je cimet, muškatni oraščić, aroma vanilije, naranče ili limuna...
..a kako ga poslužiti....moje dijete najviše voli s pekmezom od šipka...ja ga više volim u slanoj varijanti...
...pošto su toliko fine zaslužuju da se napiše i recept...
ZAMOTANICE
Sastojci
3 jaja
1 dcl mlijeka
Prstohvat soli
8 kriški kruha
maslac za pečenje
U plitkoj posudi umutiti jaja, mlijeko i sol. Umočiti obje strane svake kriške kruha u smjesu. U međuvremenu, u tavi rastopiti jednu žlicu maslaca i dodati malo ulja (meni je najbolje kad kombiniram i jedno i drugo). Pržiti kruh do zlatno smeđe boje s jedne strane, a zatim okrenuti i pržiti s druge strane.
Kruh s jajima ili zamotanice kako ih ja od malena zovem...definitivno ne trebaju recept...postoje samo razne varijante s osnovnim sastojcima. Osnovni recept je da se kriške kruha umoči u smjesu jaja i mlijeka i peče dok ne dobije zlatno smeđu boju....ubrusom se upije suvišna masnoća...i jede u slanoj ili slatkoj varijanti...tako je fino hruskavo izvana a mekano iznutra....
....a osim osnovnog recepta postoje i varijante, mogu se u smjesu jaja i mlijeka dodati začini, kao što je cimet, muškatni oraščić, aroma vanilije, naranče ili limuna...
..a kako ga poslužiti....moje dijete najviše voli s pekmezom od šipka...ja ga više volim u slanoj varijanti...
...pošto su toliko fine zaslužuju da se napiše i recept...
ZAMOTANICE
Sastojci
3 jaja
1 dcl mlijeka
Prstohvat soli
8 kriški kruha
maslac za pečenje
U plitkoj posudi umutiti jaja, mlijeko i sol. Umočiti obje strane svake kriške kruha u smjesu. U međuvremenu, u tavi rastopiti jednu žlicu maslaca i dodati malo ulja (meni je najbolje kad kombiniram i jedno i drugo). Pržiti kruh do zlatno smeđe boje s jedne strane, a zatim okrenuti i pržiti s druge strane.
3 komentara:
I mi ga svi obozavamo,ali samo uspem za vikend da ispecem,tada mi je i muz kuci,,Evo jedna ideja,videla sam je na coolinarki od 1949,i spremila,a to je da se doda parmezan,naravno ko voli taj jaci ukus sira.Mene je odusevilo!
ajme ja sam ti luda za tim :) samo se suzdržavam da ga što rjeđe pravim jer kad krenem, nema stajanja :)
sjetila sam se još jednog naziva za to jelo a to je na mađarskom, bundaškenjer, samo neznam tocno napisati pa cu ovako
Objavi komentar