Pretraži ovaj blog

13 listopada 2008

...ššnenokle...

...i opet jedna poslastica s nizom naziva...naravno meni najdraže šnenokle, zovu se još i žličnjaci od snijega, u Dalmaciji paradižet...ali ipak je izvorno Schneenockerln, austrijski je recept ...

...kao svi dobri recepti važna je improvizacija i baš zbog toga jednostavnost ove poslastice otvara razne mogućnosti, pa se šnenokle mogu kombinirati sa čokoladom, voćem, keksima...najvažnije u životu je da se šnenokle jedu hladne jer su takve najukusnije, ali tko tome može odoliti....


ŠNENOKLE

Sastojci:
6 jaja
12,5 dcl mlijeka
1 vanili šećer
1 žlica gustina
1 žlica mekog brašna
7 žlica šećera
Izlupati čvrsti snijeg od 6 bjelanjaka i u obliku noklica ukuhati u 11 dcl mlijeka u koje je dodana 1 vrećica vanili šećera. kada se noklice podignu na površinu treba ih okrenuti i pričekati da se ponovo podignu na površinu. Sve vrijeme paziti da mlijeko ne iskipi. Kuhane noklice izvaditi u zdjelu.

Pjenasto umiješati 6 žumanjaka i 7 žlica šećera i u to dodati gustin i brašno koji su razmućeni u 1,5 dcl mlijeka. Dobivenu smjesu postupno razrijediti kipućim mlijekom u kojem su se kuhale noklice i sve zajedno kuhati dok se ne prestane pjeniti, tj. dok se ne zgusne.

Nakon što se masa malo ohladila sve izliti preko ukuhanih noklica.

Broj komentara: 6:

nlo kaže...

njih jako volim!

Vali kaže...

I ja jako volim šnenokle. Nikad ih ne radim, ali su bakine uvijek bile savršene. :)

Вера kaže...

Cesto ih spremam,ove tvoje su bas prave,prelijem ih karamelomili otopljenom cokoladom a moja baka je posipala i kakao prahom!

supermama kaže...

hvala, hvala...mislim da su šnenokle i princes krofne slastice na koje svi padaju

zrinka kaže...

Joj ovo me vraća u dane djetinstva!!! ;))) Mmmmmmm...!

Ana-Marija kaže...

ovo obožavam, mi to zovemao paradižot :)

Related Posts with Thumbnails

Oznake