...i opet jedna poslastica s nizom naziva...naravno meni najdraže šnenokle, zovu se još i žličnjaci od snijega, u Dalmaciji paradižet...ali ipak je izvorno Schneenockerln, austrijski je recept ...
...kao svi dobri recepti važna je improvizacija i baš zbog toga jednostavnost ove poslastice otvara razne mogućnosti, pa se šnenokle mogu kombinirati sa čokoladom, voćem, keksima...najvažnije u životu je da se šnenokle jedu hladne jer su takve najukusnije, ali tko tome može odoliti....
6 jaja
Pjenasto umiješati 6 žumanjaka i 7 žlica šećera i u to dodati gustin i brašno koji su razmućeni u 1,5 dcl mlijeka. Dobivenu smjesu postupno razrijediti kipućim mlijekom u kojem su se kuhale noklice i sve zajedno kuhati dok se ne prestane pjeniti, tj. dok se ne zgusne.
Nakon što se masa malo ohladila sve izliti preko ukuhanih noklica.
Broj komentara: 6:
njih jako volim!
I ja jako volim šnenokle. Nikad ih ne radim, ali su bakine uvijek bile savršene. :)
Cesto ih spremam,ove tvoje su bas prave,prelijem ih karamelomili otopljenom cokoladom a moja baka je posipala i kakao prahom!
hvala, hvala...mislim da su šnenokle i princes krofne slastice na koje svi padaju
Joj ovo me vraća u dane djetinstva!!! ;))) Mmmmmmm...!
ovo obožavam, mi to zovemao paradižot :)
Objavi komentar